Дрогобич визнано переможцем конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування у 2017 році»

У четвер, 30 листопада, місто Дрогобич посіло перше місце у конкурсі «Кращі практики місцевого самоврядування у 2017 році» за напрямком «Прозорість та підзвітність місцевого самоврядування». Цей конкурс проводиться з 2014 року Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України спільно з Програмою Ради Європи. Назва практики, з якою місто Дрогобич було подано на конкурс — «Інноваційний інструмент сталого розвитку громади «Дрогобич – Smart City». Нагороду отримали міський голова Дрогобича Тарас Кучма, керівник КУ «Інститут розвитку міста» Володимир Кондзьолка та керівник відділу інформаційних технологій та аналізу ДМР Станіслав Гайдер. Нагородження відбулося у Києві у Клубі Кабінету Міністрів України.

Також цьогорічними переможцями у напрямку «Прозорість та підзвітність місцевого самоврядування» стали міста Івано-Франківськ, Черкаси та Вознесенськ.

Вручаючи відзнаку дрогобичанам, Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко зазначив: «Практика «Дрогобич Smart City» — це приклад роботи для інших громад. Я пишаюсь цим містом та його розвитком у такий короткий час».

В ході зустрічі з переможцями конкурсу Віце-прем’єр також зауважив, що цінність успішних практик важлива і в рамках секторальної децентралізації.

«Наші громади гостро потребують вивірених рішень щодо створення ЦНАПів, Нового освітнього простору, формування мережі первинної медичної допомоги, організації збирання відходів. Мінрегіон максимально підтримує налаштованість громад на практичний результат і проектний менеджмент. Ми будемо і надалі генерувати реформу і нарощувати її оберти», — підкреслив урядовець.

Нагадаємо, недавно міський голова Дрогобича Тарас Кучма увійшов у рейтинг «Топ-20 найпрогресивніших мерів України», потрапивши до «Рейтингу українських мерів-інноваторів».

За матеріалами
сайту Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України
та Урядового порталу