У Дрогобичі для держслужбовців проведуть лекцію щодо розвитку відкритих даних у місті

чт, 11/02/2017 - 08:48

На запрошення міського голови Дрогобича Тараса Кучми представниками проекту “Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах” у четвер, 3 серпня, вперше буде проведе лекцію щодо розвитку відкритих даних у місті для керівників відділів, управлінь Дрогобицької міської ради та керівників комунальних підприємств міської ради.

В ході заняття учасникам буде продемонстровано успішні проекти в Україні з відкритих даних, зокрема у місті Дрогобичі, а також статистичний аналіз щодо виконання Постанови Кабінету Міністрів України №835 «Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних». Також буде презентовано, як і в якому форматі подається інформація на Єдиний портал відкритих даних та яка користь від відкритих даних, а також багато іншого.

Як повідомив регіональний керівник напрямку відкритих даних від проекту TAPAS Станіслав Гайдер, згодом такі лекції проводитимуться регулярно з держслужбовцями різних рівнів, з представниками бізнес-середовища та іншими стейкхолдерами, адже відкриті дані — це шлях до розвитку екосистеми міста Дрогобича.

Команда «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах» – проект, який спільно з українським урядом, місцевою владою та громадянами працює над вдосконаленням системи державних закупівель, електронних послуг та доступу до даних для зменшення корупції.