Інформація про комунальні об’єкти у Дрогобичі стала відкритою та візуалізованою

чт, 11/02/2017 - 08:50

У Дрогобицькій міській раді запустили інтерактивну мапу комунальної нерухомості. На даній мапі відображені об’єкти, що пропонуються для надання в оренду, які передані в оренду, а також ті, які передані в інше право користування.

Мапа є публічною і скористатися нею може кожен охочий інвестор чи підприємець, або ж звичайна фізична особа, яку цікавить комунальне майно, його відчуження чи оренда.

«Два місяці тому ми візуалізували всю зовнішню рекламу міста. Сьогодні — ми відобразили всі комунальні об’єкти на електронній мапі міста. Наступний крок — відкриті дані про МАФи, атракціони, виїздну торгівлю та інше. Це все входить в концепцію розвитку е-врядування та зокрема глобального проекту «Дрогобич — Smart City»», — розповів радник міського голови Станіслав Гайдер.

Мапа відображає близько 300 об’єктів, 13 з них на сьогодні є вільними. Дані на мапі будуть постійно оновлюватись. Знайти її можна на офіційному сайті міста в розділах «Інвестору», «Економіка» та «Е-Сервіси».

«Громада міста вкотре має можливість переконатися, що декларовані нами відкритість та прозорість — це реальні справи. Сподіваються, що візуалізація комунального майна збільшить кількість орендарів або покупців. Відтак, ми можемо очікувати на зростання доходів до міського бюджету. Віддаю належне тим депутатам і службовцям, які облікували усе комунальне майно в місті Дрогобичі, оскільки на початок 2016 року в міській раді не було повної інформації про ці об’єкти. Ми й надалі будемо спрямовувати свої зусилля для того, щоб знівелювати те все, що зараз працює «в тіні» та поза бюджетом міста», — наголосив міський голова Тарас Кучма.