У День міста Дрогобич приєднали до Міжнародної хартії відкритих даних

Основні вкладки

чт, 11/02/2017 - 08:47

У четвер, 21 вересня, в межах Open Data Forum 2017 Дрогобич офіційно приєднали до Міжнародної хартії відкритих даних. Окрім Дорогобича, до Хартії приєднали міста Вінницю, Дніпро та Чернівці.

«Саме ці міста виконали необхідні умови й відтепер мають можливість реалізувати у своїй діяльності вимоги й принципи Хартії, головним із яких є Open by Default. Щиро вітаю громади цих міст із важливим досягненням.

У сучасному світі розвиток відкритих державних даних має величезний потенціал. Відкриті дані – це не лише підвищення рівня прозорості та ефективності діяльності органів влади, а й шлях до розвитку потужної індустрії. Саме на базі державних даних, що стали відкритими, реалізуються успішні соціально важливі та комерційні проекти, обіг яких в ЄС уже становить сотні мільйонів євро на рік.

Важливо відзначити, що за останній рік Україна піднялась на 45 позицій та на 30 позицій у міжнародних рейтингах відкритих даних. Запевняю, що й надалі розвиток відкритих даних залишатиметься одним із пріоритетів Уряду.», — зазначив Прем’єр міністр України на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.